Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μετεκλογικά

Δεν έχουν περάσει καλά καλά 24 ώρες από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών και η πόλη ζει και αναπνέει στους γνώριμους ρυθμούς της. Στις πιάτσες των ναρκωτικών κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν χρυσές δουλειές. Οι άστεγοι ψάχνουν για παχιά σκιά για ν' ανακουφιστούν από τη ζέστη του μεσημεριού. Στο λεωφορείο ανεβαίνει μια μαμά - η μπλούζα της γράφει "REVOLUTION" - με το παιδί της - η μπλούζα του γράφει "change the world". Μια μελαμψή κοπέλα τρομάζει όταν τη ρωτώ πού είναι η στάση "Λιναρά" (γιατί άκουσε "Ελληναρά) και μου γυρνάει την πλάτη. Το επαναλαμβάνω και γελάμε. Στη Βεΐκου δύο μετανάστριες δεύτερης γενιάς συζητούν για το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και με την ανεμελιά των 20 χρόνων. Στο Πολυτεχνείο μια δεκαριά ανδρών που πουλάνε φτηνά τσιγάρα τρέχουν με το άκουσμα μιας σειρήνας. Αντιλαμβάνονται ότι είναι λάθος σήμα και σταματούν. Λίγο πιο πάνω κάποιος σκάβει σ' ένα παρτέρι μήπως βρει κανένα πεσμένο stedon ή vulbegal. Ακόμα πιο πάνω ένα ζευγάρι (αυτός μαύρος, αυτή λευκή) δίνει ένα φιλί για καληνύχτα. Οι τηλε-δημοσιογράφοι συνεχίζουν να σπέρνουν το φόβο και τον πανικό. 
Και το ρυχόσπερμα στο μπαλκόνι άρχισε να βγάζει λουλούδια.       

5 σχόλια:

  1. Χθές το βράδυ αργά σε διάβαζα με αυτή τη μουσική υπόκρουση: http://youtu.be/6BI39fsaZOw (δυστυχώς έχει σχετικά κακή ποιότητα στο youtube).

    Το ψηφίζω ως το καλύτερο post του 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώου! Ανατριχιαστικό - σίγουρα η συγκεκριμένη μουσική υπόκρουση χαρίζει στο post. Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν είμαστε καν στα μέσα του '12! Θα υπάρξουν σίγουρα και καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας το ποστ έλεγα συνεχώς "και τώρα θα εμφανιστεί κανένας χρυσαυγίτης" και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα πάρουν τον πούλο. Ευτυχώς όμως δεν! Ωραίο ποστ, όντως!

    Μαρία Μπ.

    ΥΓ: Και το δικό μου ρυ(γ)χόσπερμα άνθισε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ... Ένας Χρυσαυγίτης θα πρόσθετε αλατοπίπερο στο στόρυ, αλλά δεν έτυχε να συναντήσω κανέναν εκείνη τη μέρα. Ευχαριστώ Μαρούλι!

    ΥΓ: Αμφιταλαντεύτηκα πολύ ανάμεσα στα με γ και χωρίς γ. Κι αυτό το google δε βοήθησε πολύ! Με γ είναι το σωστό, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :) έτσι λέει το σάιτ της γεωπονικής :Ρ έγκυρο!

    Marouli (Lactuca sativa, Λακτούκα η ήμερη) είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης της οικογένειας (Μπανούση) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή